Skip to content

Oukje den Hollander’s ‘Idyllen’ nu ook op het podium

Zangeres/theatermaker Oukje den Hollander speelt haar succesvolle debuutalbum ‘Idyllen’ dit seizoen live in de theaters. In dit eerste avondvullende theater concert gaat ze aan de hand van teksten van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer op zoek naar hoe te leven en lief te hebben in een wereld die steeds harder lijkt te worden. Haar krachtige, beweeglijke stem versterkt de emotie van de nietsontziende teksten van Pfeiffer. ‘Idyllen’ is tot en met maart 2023 te zien in Nederlandse theaters (speellijst).

 

Zuivere zang en vindingrijke instrumentatie

Uit de bekroonde bundel van Ilja Leonard Pfeijffer selecteerde Den Hollander voor ‘Idyllen’ twaalf gedichten die zij samen met multi-instrumentalist Marijn Korff de Gidts uitbracht op haar gelijknamige debuutalbum. Ieder gedicht kent een eigen klankwereld en karakter, niet begrensd door stijlen of genres. NRC beloonde haar werk met 4****. “ Dit is muziek waarnaar je telkens kunt luisteren, om elke keer nieuwe poëzie regels te horen die door zuivere zang en vindingrijke instrumentatie verrassen.” Villa d’Arte vindt haar werk “persoonlijk, heel direct, authentiek en puur” en het Dagblad van het Noorden schrijft “Met haar glasheldere stem houdt Den Hollander de teksten op de voorgrond”.

 

Ultieme samenkomst van taal en muziek

Oukje den Hollander (1988, Leiden) zoekt in haar werk als zangeres en theatermaker naar de ultieme samenkomst van taal en muziek. Voor haar begint het creëren bij wat ze wil zeggen: ze bijt zich vast in de inhoud, waaruit haar muzikale ideeën voortvloeien. Dit maakt haar tot een genre-overstijgende zangeres die in dienst van de woorden staat. Oukje studeerde Klassiek Zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en de Master Singer/Performer aan de Toneelschool en Kleinkunst-academie Amsterdam en het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2015 werkt ze als zangeres en theatermaker en richtte ze haar eigen muziektheater-collectief KASSETT op.

 

Kijk en luister:

De Zee

We zijn een eiland

Namen van de liefde

 

www.oukjedenhollander.com

Back To Top