Kaptein Producties speelt op vier velden.

Naast muziekaanbod, uiteenlopend van americana(Jodymoon) tot swingende hammondconcerten  (Rob Mostert Hammond Group XL) en klassiek aangesneden tango (Tango Rosa Rio) vormen folk (Clementine), latin (Souldada), fado (Michon)en het prachtige repertoire van wereldzangeressen de muzikale lengte-en breedtegraden in onze stal. Hoofddoel is het vinden en ontwikkelen van repertoire dat het best past bij de muzikale kwaliteiten van artiesten. Een groep heeft het recht en misschien zelfs de plicht haar muzikale grenzen op te zoeken en haar veranderende muzikale smaak te volgen. Pas dan blijven concerten levendig en attractief.

Daarnaast spelen vertelkunst, kleinkunst en cabaret een belangrijke rol. Martin Simek ontpopt zich van verhalenverteller en cartoonist steeds meer tot cabaretier. Suzanne Mateysen maakt een sterk tweede programma met La Bomba. Een ervaren nieuwkomer (bij ons) is Dorine van der Klei die volgend seizoen met Wil van der Meer ‘Tussen Twee Vuren’ gaat maken. Guus Westdorp balanceert samen met Ernst de Corte in het programma ‘Lied van mijn vader’ – het repertoire van Jules de Corte) op de grens van het Nederlandse lied, kleinkunst en cabaret.

In samenwerking met Venmans Productions wordt toneel aangeboden. Slotakkoorden, een tweeluik toont glashard de problematiek van het ouder worden. Ook ouderen kennen hun relatieproblemen en in het tweede deel van Slotakkoorden wordt op bijzondere wijze dementie gethematiseerd.

Kaptein Producties ondersteunt graag bijzondere projecten. In samenwerking met Sportkoepel NOC NSF en Stichting Positief Coachen wordt met de voorstelling Wel winnen hè?het belang van de jeugdsport onderschreven. Een pleidooi voor het blijven sporten van jongeren, voor een positieve wijze van begeleiding en coaching en voor begrip (door ouders) van hun sportende kinderen. En passant wordt ook het thema van gewelddadigheid binnen en buiten de lijnen in de voorstelling aangesneden.

Hoog in het vaandel staat het meedenken, zowel met de uiteenlopende artiesten alsook met de opdrachtgevers: programmeurs en schouwburgdirecties, bedrijven, individuele opdrachtgevers. Informatieverschaffing wordt in het nieuwe seizoen sterk verbeterd door de nieuwe website www.kapteinproducties.com.  Zo mogelijk nog belangrijker achten wij het vertrouwen tussen aanbieder, artiest en theater. Daar is geen handboek voor. Dat moet je gewoon doen.

 

Paul Kaptein (impresario)

Telefoon +31(0)6 55 77 31 60
U kunt contact met mij opnemen  d.m.v. het contactformulier op deze website.

Monique Ophorst (marketing en publiciteit) 

Telefoon +31(0)6 20 42 57 50
U kunt contact met mij opnemen  d.m.v. het contactformulier op deze website.