Skip to content

Enfer et Paradis

Voor het seizoen 2023-2024 heeft zanger/chansonnier Philippe Elan een ‘Renaissance’ voor ons in petto. In een volledig nieuwe theatershow presenteert Philippe, die een naam heeft opgebouwd als virtuoos vertolker van de klassieke Franse chansons, een collectie eigentijdse pop songs in de stijl van Julien Clerc en Michel Fugain. Het repertoire is afkomstig van het nieuwe studioalbum ‘Enfer et Paradis’ dat in 2023 is uitgekomen.

Het album ademt de sfeer van vernieuwing. Naast nieuwe nummers, waaronder eigen nummers en ­bijdragen van Lenny Kuhr, vertolkt Philippe toch ook weer enkele van zijn favoriete chansons, maar dan wel in een nieuw muzikaal jasje. Wat blijft is de succesvolle samenwerking met zijn vaste begeleider Reyer Zwart die ook voor de productie van het album tekende. Samen kozen ze ervoor het nieuwe repertoire in de studio maar ook tijdens de concertreeks, te laten begeleiden door een voltallige band.

Na de theatershow ‘Ma France en chansons’ en het laatste programma ‘Tout Elan’ waar hij intiem wordt begeleid door Reyer Zwart op piano en gitaar, vindt Philippe zich volgend seizoen dus weer omringd door elektrische en akoestische gitaar, klavier en contrabas.

  • Zang:Philippe Elan
  • Gitaar: Reyer Zwart.
  • Piano: Gregor Hamilton
  • Drums: Pim Dros

Speelperiode: gehele seizoen 2024-2025
Tijdsduur 90 minuten • Pauze ja

“Ik geniet van alle extra mogelijkheden die de ­muzikanten me bieden om ook deze ­pop-kant van het Franse chanson te belichten. Juist ook omdat ­chansons zich op het moment mogen verheugen op hernieuwde aandacht.”
Philippe Elan

www.philippe-elan.com

Enfer et Paradis
Back To Top