Skip to content

Ernst de Corte & Guus Westdorp, Vanaf nu

Ernst de Corte zingt de mooiste liedjes van zijn vader Jules.

Jules de Corte wilde een betere wereld voor iedereen. Zijn talloze liedjes gaan over thema’s die ons nu, ruim twintig jaar na zijn dood, nog steeds bezighouden: milieu, geloof, oorlog en vrede, de commercialisering en verharding van de maatschappij. ‘Het leven is bezig onleefbaar te worden’, schreef hij in één van zijn gedichten. Toch was Jules allesbehalve een sombere man. Hij had juist veel humor en zag altijd een vonkje licht in de harten van de mensen.

Na drie succesvolle seizoenen ‘Lied van mijn vader’ brengt Ernst nu nog meer liedjes van Jules naar de mensen in het nieuwe programma ‘Vanaf nu’. Naast bekendere liedjes omvat dit tweede programma juist heel uniek onbekend materiaal. Hij wordt daarbij wederom begeleid door pianist Guus Westdorp. Zo laven we ons nog eens aan de wonderschone melodieën van Jules de Corte en kunnen we genieten van zijn zuivere taalkunst. Jules’ stem mag niet verloren gaan!

  • Tekst & muziek: Jules de Corte
  • Zang: Ernst de Corte
  • Piano: Guus Westdorp

Ernst de Corte kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Gitaar werd zijn instrument. Zijn roots liggen in de klassieke muziek, maar zijn liefde voor Balkanmuziek en het lichte genre wint al snel terrein. Veel concertreizen volgen met talloze ensembles en bands over vele grenzen.

Guus Westdorp is pianist-zanger, componist en tekstschrijver. Hij werkte met o.a. Toon Hermans, Liesbeth List en Mathilde Santing. Ook bracht hij met ‘Ramses – De Liederen’ zijn ode aan het werk van Ramses Shaffy. Momenteel werkt hij aan zijn volgende soloprogramma met geheel eigen werk.

Speelperiode: oktober /november 2017 + februari t/m april 2018
Tijdsduur 90 minuten, vleugel of piano: ja pauze: ja
Back To Top