Skip to content

Firestone

Jodymoon bestaat dit jaar 15 jaar en dat vieren ze met een nieuw album en een gelijknamige tour: Firestone. Het Maastrichtse singer-songwriter duo heeft in het afgelopen corona jaar dankbaar gebruik gemaakt van de extra tijd om in hun eigen studio in alle rust nieuwe tracks vast te leggen. Vóór corona lag er al het plan om een echte duo-plaat te maken, met in de hoofdrol gitaar, piano, percussie en zang. Eentje die het live gevoel weerspiegelt. Het resultaat maakt duidelijk dat Jodymoon in de afgelopen 15 jaar niets heeft ingeboet aan muzikaliteit en creativiteit en dat we hier te maken hebben met twee rasmuzikanten die hun hart hebben verpand aan eerlijke muziek.

Zangeres en pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets hebben, sinds ze in 2008 met hun warme mix van singer-songwriter, folk, pop, klassiek en roots de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland wonnen, 6 studio albums uitgebracht. Ze traden op in onder meer Canada, Spanje, Engeland, Duitsland en Italië. Hun albums kregen in Nederland stuk voor stuk lovende recensies en werden de afgelopen jaren ook in Duitsland uitgebracht.

  • Digna Janssen: zang, piano
  • Johan Smeets: gitaar, dobro, percussie, zang
Tijdsduur 90 minuten • Pauze ja

‘En je gaat mee, vanaf seconde één. Zonder opsmuk weet Jodymoon nog meer te overtuigen dan het op alle eerdere albums deed! (Uit: Oor; Hans van der Maas)

‘“Ze zijn dan wel vijftien jaar actief bezig met hun muzikale carrière maar uitgezongen
is dit kwalitatief hoogstaande Maastrichtse duo zeker niet.’ (Rootstime.be okt. 2021)

www.jodymoon.com

Back To Top