Skip to content

Jab Jab

Welkom in de fascinerende wereld van Dr. Jordan Institute, een nieuw project met de klassiek geschoolde zangeres en tekstschrijver Nicole Jordan uit Trinidad. Samen met de in Amsterdam gevestigde producers Marc Tuinstra (gitaar) en Stefan Kruger (drums) werkten zij een jaar aan hun eerste album Jab Jab.

Hun muziek is een mix van caraïbisch, klassiek, elektronica, pittige gitaar en hybride ritmes, bekroond met Nicole’s vocale acrobatiek. Nicole Jordan groeide op in Canada, maar woont en werkt in Rotterdam. Met haar veelzijdige, muzikale achtergrond in klassieke muziek, Caraïbische ritmes en folklore en harmonieuze zang is zij de frontvrouw van Dr. Jordan Institute. Soms zacht en lief, soms wild en sexy.

Nicole mengt haar teksten met haar eigenzinnige gevoel voor humor en reflecteert op de donkere kanten van het leven. Zij heeft een PhD in Music Performance Studies en een Masters in Music Psychology. Daarin ligt de verklaring van de naam van de band.

  • Nicole Jordan: zang
  • Marc Tuinstra: gitaar
  • Stefan Kruger: drums

In de songs op Jab Jab is Jordans klassieke, bijna opera-achtige stemgeluid te horen door de moderne melodieën en ritmes van Tuinstra en Kruger heen. Het album is zeer sterk geproduceerd (…) Jordans teksten zijn soms ook politiek geladen zoals in First world Problem. “Not my problem”, zingt ze met een ironische ondertoon.
Rick van Boeckel

Speelperiode: gehele seizoen
Tijdsduur: 90 minuten
Back To Top