Skip to content

OVER GRENZEN

Na het overwegend Franse en Nederlandse repertoire van het programma ‘Amsterdam-Parijs’, lijkt het -vanzelfsprekend dat Philippe Elan en Thérèse Steinmetz voor hun nieuwe programma Over Grenzen hun reiskoffertje -opentrekken met -muziek uit meerdere Europese landen. Met Parijs als geliefd en vertrouwd vertrekpunt gaat hun blik naar Italië, Spanje, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië en Rusland.

Niet alleen de taal maar ook de muziek is overal anders. Elk land heeft zijn eigen karakteristieke ritme en -melodische structuur…. Maar één ding blijft in alle talen het zelfde en voor iedereen te begrijpen: menselijke emotie.

Behalve het Franse chanson past het Spaanse lied bij uitstek bij de emotionele en hartstochtelijke manier van zingen van Philippe Elan en het Italiaanse lied bij zijn bijzondere vocale charme. De temperamentvolle -Thérèse Steinmetz neemt ons mee naar Boedapest voor de Czardas en naar Boekarest voor de Roemeense Horah, Sirba of Jamporelle . Verder naar het oosten horen we een Russische zigeunerin.

‘Over Grenzen’ is een programma samengesteld met muziek uit vele windstreken. Natuurlijk eindigen zij hun muzikale reisavontuur weer, via het heerlijke Parijs in het verrukkelijke Amsterdam.

  • Concept en zang: Thérèse Steinmetz
  • Concept en zang: Philippe Elan
  • Piano: Erik Verweij
Speelperiode: gehele seizoen 2023-2024
Tijdsduur: 2 x 45 minuten • Pauze ja

 

“Luisteren naar hun CD is als na jaren thuiskomen in een huis waar bijna alles nog bijna net zo goed en vertrouwd is als het ooit was. (…) met de stemmen van Thérèse Steinmetz en Philippe Elan klinken de Franse chansons op de CD Amsterdam-Parijs in al hun tijdloze schoonheid.”
Hans Visser

Back To Top