Tout Elan

Nadat Philippe Elan in februari 2020 in samenwerking met het Residentie Orkest het prachtige concert Ma France had opgenomen met een paar liederen uit zijn gelijknamige programma lijkt zijn energie verdubbeld en zijn speelplezier verveelvoudigd. Samen met Reyer Zwart heeft hij inmiddels een nieuw chansonprogramma ontwikkeld, waarin wederom chansons van de groten uit het Franse liedrepertoire te horen zijn, zoals van Julien Clerc, Edith Piaf, Jacques Brel, Jean Ferrat en vele anderen.

Elk van die liederen krijgt de aandacht en gepassioneerde vertolking die deze vereisen. Ook bij Tout Elan worden de liederen afgewisseld met jeugdherinneringen en anecdotes die voor Philippe verbonden zijn met vrijwel elk chanson.

Opmerkelijk is dat het label dat Ma France opnam met het Residentie Orkest heeft aangekondigd in het najaar van 2021 Philippe’s programma Ma France en chansons integraal op te willen nemen.

  • Zang:Philippe Elan
  • Gitaar/ piano: Reyer Zwart
Tijdsduur 90 minuten • Pauze ja

 

Elans geluid wekt de suggestie van aangename breekbaarheid, maar is ijzersterk.
De Volkskrant

De stem van Elan won in de loop der tijd aan warmte en expressie. Meer dan ooit is hij de verteller die weet wat er schuilt in tekst en muziek: liefde.
NH-Dagblad – Hans Visser