Skip to content

Undercover

Hoe is het om undercoverjournalist te zijn? Hoe gaat het eraan toe aan de onderkant van de arbeidsmarkt? Jeroen van Bergeijk is undercover journalist, en maakte de laatste jaren naam met spraakmakende reportages voor de Volkskrant. De afgelopen jaren ging hij onder meer undercover als Uberchauffeur en verkeersregelaar, in het magazijn van bol.com en het callcenter van Wehkamp.
Deze voorstelling is een ontdekkingstocht langs de slechtst betaalde baantjes van Nederland. Op altijd humoristische en soms schrijnende wijze toont van Bergeijk hoe je je voelt als Uberchauffeur wanneer je leven wordt geregeerd door een app.

Hij laat zien hoe het is om op de retourafdeling van bol.com te werken en dag in, dag uit stofzuigers met volle zakken en gebruikte sexspeeltjes te moeten inspecteren. Hij laat je invoelen hoe gekmakend het is dagenlang niets uit te hoeven voeren als verkeersregelaar. En hij neemt je mee naar het callcenter van Wehkamp waar je klanten leningen met 14% rente moet aansmeren. Voor zijn reportage over verkeersregelaars werd van Bergeijk genomineerd voor De Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland.

  • Concept & Realisatie: Jeroen van Bergeijk
Tijdsduur 80 minuten • Pauze neen
Back To Top