Skip to content

Venmans Productions, Gare de Lyon

Een nieuw Nederlands stuk over de kracht van een verloren liefde die zich na dertig jaar opnieuw doet gelden. Parijs 1942.

Twee jonge gelieven nemen op het Gare de Lyon afscheid van elkaar. Zij stapt op de trein naar Marseille om van daaruit per boot te proberen Marokko te bereiken. Hij speelt een belangrijke rol in het verzet en voelt zich verplicht in Parijs te blijven. Aan het eind van de oorlog hopen ze elkaar op het zelfde Gare de Lyon weer te ontmoeten. Maar het leven loopt anders. Pas dertig jaar later zien zij elkaar als getrouwde mensen terug. Het weerzien is emotioneel en eindelijk wordt duidelijk waarom ze zo lang van elkaar gescheiden zijn gebleven. Hun hereniging krijgt een dramatische wending als de vrouw een onvoorstelbare ontdekking doet. Gare de Lyon is een stuk over de kracht van de liefde en over de pijn van gemiste kansen.

Deze voorstelling beleeft in de periode 16 april 2016 t/m 4 mei 2016 in Apollo First Theater een serie try- outs en wordt vervolgens gehermonteerd voor grotere zalen.Een nieuw Nederlands stuk over de kracht van een verloren liefde die zich
na dertig jaar opnieuw doet gelden.

  • Acteurs: Jette van der Meij, Bartho Braat
  • Regie: Ad de Bont
  • Auteur: Wies Venmans
  • Techniek: Jelle van der Holst
  • Producent:: Venmans Productions

Gerard: (….) De laatste maanden voor de bevrijding zwierf ik rond, kon niemand meer vertrouwen. Het is een wonder dat ze mij nooit hebben gevonden. Slapen deed ik op de gekste plekken; ik hield me een tijdje schuil op de begraafplaats Père- Lachaise, sliep ’s nachts in een van die mausoleums die rijke nabestaanden voor hun geliefde doden hadden neergezet. Logeren bij een dode, in het begin is dat heel luguber, maar gek genoeg, het went.
Uit Script Wies Venmans

Tijdsduur 80 minuten • Pauze ja

Trailer Gare de Lyon

Back To Top