Skip to content

Whybe

Zodra het concert WHYBE begint zak je als toeschouwer een niveau lager. Met zijn lege blik, virtuoze stem en zwaarmoedige uitstraling brengt hij zijn publiek in een andere dimensie. In wezen dwingt hij zijn publiek op de knieën om te luisteren.

WHYBE wil de mensen herinneren aan de ietwat duistere, zwarte onderlaag van dit leven. Waar tegenwoordig alles gericht is op eeuwig geluk, gezellige avonden en onophoudelijk genot, wil WHYBE juist de schoonheid van de pijn, de melancholie en de kille eenzaamheid laten horen. Hij richt zich vooral op de keerzijdes van de liefde, de leegte die de huidige samenleving teweegbrengt en zijn eigen gedachten, verlangens, wanhoop en walging.

In het eerste programma WHYBE wordt afgewisseld tussen intieme muziekstukken en intense gedichten. Wybe met zijn strakke, toch onvoorspelbare gitaarspel met naast hem Levi, een schim die sferisch op zijn electrische gitaar meefluistert. WHYBE streeft ernaar je met zijn muziek iets echts en ongehoords te laten horen. Zodra je het theater hebt verlaten heeft WHYBE met zijn teksten en melodieën oude zekerheden aan het wankelen gebracht.

  • Wybe Zijlstra: Zang, gitaar
  • Levi Bánki: Electrische gitaar
Speelperiode: gehele seizoen
Tijdsduur 90 minuten • Pauze ja

 

The moon is breaking…
Moon is shaking
Shining, taking all my love….
Have you met him yet
Have you met the boy
Moving her up and down
Moving her like a toy

Uit: The Moon

Back To Top