Air for Piazzolla

Kijk, daar kan Pavadita Tango String Quartet wat mee! In ‘Air for Piazzolla’ neemt het kwartet Piazzolla’s woorden ter harte en slaan ze met de kamermuziek van de grootmeester al snel een andere weg in. De aloude banden van de tango met de bandoneon worden verbroken en maken plaats voor het virtuoze mondharmonicaspel van de Waalse Maestro Thierry Crommen. Moeiteloos blaast hij Piazzolla’s muziek richting blues en jazz. Dankzij vijftien jaar touren met Michel Fugain weet hij ons met zijn improvisaties naar verrassende oorden te leiden.

Hoewel Pavadita haar hakken stevig in de Argentijnse tango heeft staan, flirt het regelmatig met andere muzikale genres. Het kwartet schuurt graag tegen muzikale grenzen. Rock, jazz, hedendaagse muziek maar ook andere disciplines als dans en toneel waren tegenspelers in eerdere producties. Met ‘Air for Piazzolla’ keert het kwartet terug naar haar roots: Tango, maar dan anders.

  • Sophie Maria de Rijk: viool
  • Claudia Valenzuela: viool
  • Maria Sofia Espiga Fonseca: viool
  • Eva van de Poll: altviool
  • Thierry Crommen (B): mondharmonica

Thierry Crommen (1958) is een self-made musician. Luisterend naar Toots Thielemans, Jean-Jeaques Milteau, Stevie Wonder, Charlie Mc Coy, Howard Levy ontwikkelt hij zijn weergaloze techniek en eigen stijl. Zijn muzikale pad kruist dat van Michel Fugain, B.J. Scott, Johan Verminnen, Clouseau, Soulsister en Sanseverino, zowel op het podium als in de studio. Eigen projecten realiseert hij met: Different Ways (1996), La Nouvelle Donne (2004), Versions Originales (2007) en Diversions (2010). In 2016 tourde Thierry met Legendary Albums Live / Stevie Wonders songs in the Key of Life, langs de Nederlandse theaters.

Tango String Quartet