Skip to content

Anne-Lie Persson, Roots

Anne-Lie Persson is singer-songwriter en houdt ervan als dingen echt zijn en wanneer je als luisteraar die echtheid kan voelen. Op het moment dat het vriendinnetje van haar dochter achter in de auto vertelt dat zij elke avond huilt om haar overleden moeder wordt er in Annelie’s hoofd een liedje geboren.

De zangeres heeft zich verdiept in de Lapse zangstijl Joik. Een techniek die meer op improvisatie leunt dan op tekst. In haar nieuwe programma ‘Roots’ gaat zij daarnaast op zoek naar de muziek van haar vader die steel guitar speelde in een band in Zweden. Nieuw is ook dat alle nieuwe nummers geschreven zijn op de gitaar, terwijl zij voor haar twee eerder verschenen albums – ‘April June’ en ‘The Wide Open’ de piano gebruikte om liedjes te maken. Alles om dichter bij de country, soul en blues te komen.

Met ‘Roots’ kunt u een gevarieerd programma verwachten met rappe zanglijnen en een vlot ritme tot soulvolle ballads met momenten van kippenvel en verhalen van echte mensen.

  • Zang en gitaar: Anne-Lie Persson
  • Toetsen: Tony Hoyting
  • Gitaar: Joost van der Beek
  • Basgitaar: Marco Kerver
  • Drums: Dennis Elderman

De zang van Anne-Lie Persson hangt op de CD ‘April June’aan tegen die van haar collega’s Norah Jones en Slije Nergaard. Uit: Jazzflits

De Scandinavische heeft zich verdiept in een Lapse zangstijl genaamd Joik. Een techniek die meer op improvisatie leunt dan op tekst en die met wat fantasie te vergelijken is met het scatten in de jazz… Jan Lenting

Speelperiode: gehele seizoen 2017-2018
Tijdsduur 90 minuten • Pauze ja
Back To Top