Skip to content

Linda Westera, Raindogs

De muziek van de Amerikaanse songwriter Tom Waits laat niemand koud. In de jaren tachtig van Madonna, Michael Jackson en Prince ging Tom Waits zijn eigen kronkelige pad. Met succes; zijn liedjes worden wereldwijd ofwel geliefd, ofwel gehaat, maar ze gaan hoe dan ook tot op het bot. ‘Tot op het bot’ is ook één van de titels uit de voorstelling ‘Linda Westera zingt Tom Waits’.

Zangeres Linda Westera waagde het om zijn buitenissige repertoire te hertalen in het Nederlands, en daarin is zij wonderwel geslaagd. Door de teksten in haar eigen land te situeren worden ze herkenbaar voor het Nederlandse publiek: ‘Duinen en dijken doemen op…’ Haar vrouwelijke invalshoek geeft de uitvoering van de liedjes bovendien een extra twist die zeer persoonlijk, grappig en doorleefd is. Linda Westera vervangt New Orleans door de IJssel. Illinois wordt Kralingen en sigaretten veranderen in pure chocolade…

Samen met de drie topmuzikanten Arie den Boer (drums), Pieter Althuis (contrabas), en Henk van Benthem (gitaar), zet zij een kleurrijke voorstelling neer die muzikaal staat als een huis, en waarin diepgang en humor hand in hand gaan.

  • Zang: Linda Westera
  • Gitaar: Henk van Benthem
  • Contrabas: Pieter Althuis
  • Drums: Arie den Boer

Linda Westera is zangeres en kunstenares. In 2010 haalde ze (…) haar LP’s weer uit de dozen en de eerste plaat die ze draaide was een oude geliefde: Raindogs van Tom Waits. En ze wist meteen: dit ga ik zingen! Ze betrok bassist Pieter Althuis, gitarist Henk van Benthem en drummer Arie den Boer bij haar plan en het programma Raindogs was een feit.

Speelperiode: gehele seizoen 2017-2018
Tijdsduur 90 minuten • Pauze ja
Back To Top