Anne-Lie Persson, The Wide Open

Verspreide optredens gaf Anne-Lie Person al jarenlang met haar vijfkoppige band. Nu de samenwerking met Kaptein Producties in de zomer van 2015 tot stand kwam in Groningen maakt een nieuwe band zijn opwachting in het Nederlandse theatercircuit. De titel The Wide Open verwijst naar een subliem uitzicht vanaf een bergkam tussen Zweden en Noorwegen.

Na de succesvolle release in 2013 van haar eerste album ‘April in June’ moest de Zweedse Anne-Lie Persson keuzes gaan maken. Zweden en Nederland maakten op die eerste CD kennis met een zangeres die goede sferen creërde en veelzijdigheid toonde. De tweede CD moest een meer uitgesproken popsound krijgen. The Wide Open, haar tweede album maakt die belofte meer dan waar.

Anne-Lie Persson wilde meer van haar Zweedse achtergrond laten doorklinken in haar liedjes. Zij wilde popmuziek maken met daarin verwerkt de invloed van de prachtige zangstijl Joik, de zangtechniek van de ‘Samen’ uit Noord-Scandinavië. The Wide Open is een lofzang op de prachtige uitgestrektheid van het Noorden van Zweden. Maar tevens richt Anne-Lie zich op maatschappelijke vraagstukken als milieuvervuiling, geweld tegen vrouwen en stijgende armoede in onze wereld.

The Wide Open is als persoonlijker album ook geschikter om als theaterconcert langs de Nederlandse theaters te toeren. Scheiding, verlies van vrienden en familie en een vreselijke ziekte in het geboortedorp in Zweden vormen niet alleen de bron van mooie liedjes, ook hun achtergrondverhalen worden er rijker door ingekleurd.

  • Zang: Anne-Lie Persson
  • Piano: Tony Hoyting
  • Gitaar: Joost van der Beek
  • Bass: Marco Kerver
  • Drums: Dennis Elderman

De zang van Anne-Lie Persson hangt op de CD ‘April June’aan tegen die van haar collega’s Norah Jones en Slije Nergaard.
Uit: Jazzflits

Met Mournin my Birthday zet Anne-Lie een tijdloze ballad neer
MPodia

Speelperiode: oktober 2016 t/m mei 2017
Tijdsduur 90 minuten • Pauze ja