Skip to content

De Ministers, Herkomst

Herkomst is de nieuwe muzikale theatervoorstelling van De Ministers, vol persoonlijke liedjes en verhalen, die zowel een verfrissende blik als herkenning bieden. Poëtisch en aangenaam sfeervolle composities met het vertrouwde Ministers-geluid.

Gravend in hun muzikale verleden stuiten De Ministers op wat hun allereerste opname blijkt. Op een krakend cassettebandje zingt een Amsterdams schoffie van een jaar of drie een liedje. Maar is daar nu een onvervalst zachte ‘g’ te horen? Deze wonderlijke vondst zet De Ministers aan tot een zoektocht naar hun roots. Waar komen we vandaan? En waar komen we thuis?

De Ministers brengen poëtisch getinte liedjes uit het rariteitenkabinet van het leven. Zij scheppen doorgaans fotografische panorama’s in woorden. Daarbij dwarrelt volop stof tot nadenken neer. De Ministers maken steeds opnieuw eerlijke liedjes waar meer in zit dan de melancholische poëzie op het eerste gehoor doet vermoeden….

  • Zang, gitaar: Tim Driessen
  • Zang, gitaar: Joop Leemans
  • Cello: Maaike Peters
  • Percussie: Efraim Schulz-Wackerbarth

Je moet van goeden huize komen als je over de liefde voor de zee nog iets nieuws wilt zeggen. De Ministers krijgen het voor elkaar. Bron: De Volkskrant

De Ministers scheppen vooral beelden. Prikkelen. Liften je op en nemen je mee opeen virtuoze reis langs grappige en vaak ontroerende gedachten. (…) Bij het verlatenvan de zaal voelt het alsof je zojuist deelgenoot bent geworden van een intiem geheim, maar De Ministers je tegelijkertijd ook een goed advies hebben gegeven. Bron: www.ikhouvantheater.nl

Speelperiode: gehele seizoen 2017-2018
Tijdsduur 90 minuten • Pauze ja
Back To Top