Skip to content

Rob Mostert en feat. Dede Priest, Deeper South… a Souther n Soul night

Deeper South, a Southern Soul Night is een meeslepende show voor liefhebbers van authentieke soulmuziek. Gepassioneerde muzikanten nemen het publiek mee naar het broeierige zuiden van de VS om langs blues, roots, jazz en gospel invloeden uit te komen bij de essentie van de Southern Soul. Hammondspeler Rob Mostert en soul/blues zangeres Dede Priest zijn twee muzikale zielen die elkaar vonden in een soulvolle blues/jazz stijl. Voor Deeper South gaan ze terug naar hun soul roots. De grote voorbeelden vonden ze in het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Naast klassiekers van onder meer Ray Charles, Etta James en Booker T staat eigen materiaal op het programma, afkomstig van het album Deeper South dat Rob en Dede samen schreven.

Op het podium worden de twee soul-mates bijgestaan door de 7-man sterke Rob Mostert Hammond Group. Robs aanstekelijke solo’s en weergaloos (blote) voetenwerk op de machtige Hammond blijven respect afdwingen. Samen met drummer Chris Strik en gitarist Jurriaan Suring en de strakke blazersectie onder leiding van Efraim Trujillo speelt de band op festivals in binnen-en buitenland.

De uit Amerika afkomstige Dede Priest heeft de afgelopen jaren met verschillende formaties opgenomen en opgetreden. De vakpers is zonder uitzondering lovend over haar ongepolijste roots muziek. Ze treedt op in Europa en US en deelde het podium met onder meer Clarence Gatemouth Brown, Leon Russell, Tommy Shannon en Harry Belafonte.

  • Rob Mostert: Hammond B3
  • Dede Priest: zang
  • Drums: Chris Strik
  • Gitaar: Jurriaan Suring
  • Saxofoon: Efraim Trujillo
  • Trombone: Michael Rorby
  • Trompet: Michael Simon

Er komt zoveel goede muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten. Tijdens onze schrijfsessies kwamen we steeds meer juweeltjes tegen. Samen met de nieuwe nummers die we hebben geschreven is dit voor ons de perfecte Southern Soul Night. Rob Mostert & Dede Priest

Speelperiode: gehele seizoen 2017-2018,
Tijdsduur 90 minuten • Pauze ja
Back To Top