Skip to content

Gare de Lyon

Een nieuw Nederlands stuk over de kracht van een verloren liefde die z ich na dertig jaar opnieuw doet gelden.

Parijs 1942. Twee jonge gelieven nemen op het Gare de Lyon afscheid van elkaar. Zij stapt op de trein naar Marseille om van daaruit per boot te proberen Marokko te bereiken. Hij speelt een belangrijke rol in het verzet en voelt zich verplicht in Parijs te blijven. Aan het eind van de oorlog hopen ze elkaar op het zelfde Gare de Lyon weer te ontmoeten. Maar het leven loopt anders. Pas dertig jaar later zien zij elkaar als getrouwde mensen terug. Het weerzien is emotioneel en eindelijk wordt duidelijk waarom ze zo lang van elkaar gescheiden zijn gebleven. Hun hereniging krijgt een dramatische wending als de vrouw een onvoorstelbare ontdekking doet. Gare de Lyon is een stuk over de kracht van de liefde en over de pijn van gemiste kansen.

Tijdens een succesvol eerste seizoen heeft de muziektheaterproductie Gare de Lyon een onuitwisbare plek veroverd in het nederlandse theateraanbod. Daarom heeft de producent besloten, zo lang de vraag zich voordoet, Gare de Lyon jaarlijks aan de theaters te blijven aanbieden gedurende de herdenkingsperiode vanaf maart tot na 5 mei.

  • Acteurs: Jette van der Meij, Bartho Braat
  • Regie: Ad de Bont
  • Auteur: Wies Venmans
  • Techniek: Jelle van der Holst
  • Producent: Venmans Productions

“(…) een met veel zorg en durf gemaakte voorstelling. Wat er verteld wordt is – zeventig jaar na de oorlog – nog steeds van belang. Gruwelijk, dat wel. En ook breekbaar, subtiel. Functioneel theater.
Jacques d’Ancona, Dagblad v.h. Noorden

 

De Bont heeft gezorgd voor een voorstelling met vaart en variatie, waarbij het publiek aan de lippen van de spelers hangt. Goed gekozen liederen wisselen de scènes af, die soms gepaard gaan met stomme zwart-wit filmbeelden, waarin de vertelde gebeurtenissen bijna letterlijk een plek krijgen.
Hans Brans

 

Tijdsduur 80 minuten • Pauze neen

Trailer Gare de Lyon

Back To Top