Skip to content

Geen woord gelogen

‘Afgelopen anderhalf jaar was voor mij een uiterst moeilijke periode. Terugdenkend aan de tijd in mijn leven voordat ik mijn man en kind verloor, komen er talloze momenten en liedjes voorbij die me dierbaar waren. Liedjes die ik wil laten horen, anekdotes die ik wil vertellen, over de ernst, het gevecht maar ook over de ironie, de absurditeit van het leven.

Wonderlijke anekdotes wil ik vertellen, gelardeerd met voornamelijk Nederlandse liedjes. Sommige daarvan zijn al eerder in voorstellingen gebruikt, andere zijn nieuw. Ik noem er enkele: ‘Sores met Soep’, ‘De Lamme en de Blinde’ – over mijn achtentachtigjarige moeder die stapelverliefd werd en jaloers was op “die krengen die achter hem aanzaten”’. Maar ook het lied ‘Herhaling’ over de zich altijd herhalende geschiedenis.

Ook al verandert mijn kijk op de wereld door de actuele gebeurtenissen in Europa en in mijn privéleven, toch zijn er specifieke liederen van favoriete schrijvers en componisten als Brecht en Weill die door hun tijdloze karakter een blijvende plek verdienen in mijn repertoire. Zeker in een tijdvak als het huidige zal het programma ‘Geen woord gelogen’ dus ook fameuze liederen als ‘Mirjams song’, ‘De song van Mandelay’ ,‘Septembersong’ en ‘What would you do?’ bevatten.

Kortom, een theaterprogramma dat uitgaat van mijn waarheid en betrokkenheid.’

  • Tekst en uitvoering: Dorine van der Klei
  • Muziek: Dick van der Stoep, Tom Löwenthal, Arjan van Baest, e.a.
  • Piano: Arjan van Baest

Tijdsduur 80 minuten • Pauze ja

Dorine van der Klei
Back To Top