Quasi fantasia

Kan niet missen, dat is een toverspreuk. Een broodnodige toverspreuk om de werkelijkheid te doen verdwijnen. Om op te stijgen van de ruwe straatstenen en je te laten vliegen zoals Peter Pan. Het is ook een toverspreuk die componisten boven hun muziek zetten. Als de vrije vorm niet klopt volgens de strenge leer van de structuur: laat je muziekstuk spelen ‘quasi fantasia’’ en alles is opeens geoorloofd.

Het is ook de titel van de nieuwe voorstelling van Beth & Flo. Over droomwerelden en die vlucht uit de realiteit waar iedereen soms zo naar snakt. Quasi Fantasia is een mijmerend lied, omringd door bellenblaas. Een sprookje op muziek met een gouden randje. Maar dan – juist wanneer je het niet verwacht – de Fantasie van Schubert. Muziek die snoeihard binnendringt en nog dagen zal blijven doorklinken. Terug in de werkelijkheid. Weg van de fantasie, toverspreuk of niet.

Beth & Flo zijn twee klassiek geschoolde pianistes die in hun nieuwe, tweede programma een brug slaan tussen de concertzaal en het theater. Klassieke muziek op hoog niveau met een flinke dosis charme en humor. Zij spelen muziek van Bernstein, Ravel, Schubert en andere componisten die het aan verbeeldingskracht niet ontbrak.

Spel: Elsbet Remijn & Claudette Verhulst
Regie: Elisabeth Boor

 

“Prikkelende verbeeldingskracht en aanstekelijke overgave”
Leeuwarden Courant

“Beth & Flo: klassiek met theatrale charme”
Haarlems Dagblad

“(…) het verfrissende pianoduo Beth & Flo, dat opereert op de scheidslijn tussen hoogwaardig klassiek en lichtvoetig cabaret”
Wenneke Savenije in De Nieuwe Muze

Speelperiode: gehele seizoen
Tijdsduur: 90 minuten • Vleugel noodzakelijk
Beth & Flo